vrijdag 26 april 2024

Vergeten Studebaker komt terug

Het is weer zover: de terugkeer van een lang vergeten automerk. Dit keer wordt de naam Studebaker nieuw leven in geblazen, meldt Autoweek. Met de originele autofabrikant heeft het weinig te maken, het gaat om een nieuw bedrijf in het Amerikaanse Colorado dat van plan is om zich te wagen aan het fabriceren van innovatieve auto’s.

Op de officiële website zijn zowaar de eerste conceptmodellen al te zien, zowel met vier als met twee wielen. Ooit was Studebaker een succesvol en behoorlijk innovatief merk, begonnen als koetsbouwer halverwege de negentiende eeuw. Ruim een eeuw later kwam er alweer een einde aan het verhaal, toen men in 1966 voorgoed de deuren moest sluiten.

Één van de conceptmodellen op de website is de Concept 650 Bike, een model dat volgens ons verdacht veel lijkt op een succesnummer van Hyosung, de Aguila.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen