Van Sommeren en Hoegee samen verder in Afferden

Door Daniel in Nieuws, woensdag 27 Jul 2016 10:07
Hoegee Suzuki Center B.V. is de nieuwe naam Van Sommeren en Hoegee samen verder in Afferden

Jan van Sommeren is een bekend persoon in de Nederlandse motorwereld. Met zijn gelijknamige motorzaak te Afferden is hij als Suzuki Exclusief-dealer een begrip. De inmiddels 68-jarige Jan heeft recentelijk de uitdrukkelijke wens kenbaar gemaakt dat hij een waardige opvolger wenst te vinden om zijn onderneming voort te zetten en heeft hij deze gevonden in de persoon van Marc Hoegee. Hoegee Suzuki Center B.V. is de nieuwe naam.

Marc Hoegee, welke als Suzuki-specialist bekend staat, gaat de zaak van Jan overnemen. Het gevolg hiervan is dat Hoegee Motortechniek te Giessen na 12 jaar gaat verhuizen en zal worden samengevoegd met de bestaande activiteiten te Afferden. Met het samengaan van deze twee ondernemingen ontstaat een dealerpunt voor Suzuki in Nederland. De samensmelting geeft naast een welbekend Suzuki -Exclusief verkooppunt een combinatie met een technische werkplaats. Dat de ex-MotoGP-monteur gevoel voor techniek heeft is bekend. De onlangs uitvoerig geteste GSX-S1000 Special R Edition komt uit de keuken van Hoegee en heeft enthousiaste klanten opgeleverd en is ook in de media positief ontvangen. “Jan heeft na meer dan 30 jaar ervaring als Suzuki Exclusief dealer een enorme trouwe en loyale Suzuki klantenkring opgebouwd en Marc brengt met zijn 12 jaar ervaring als Suzuki huistuner een ongekende technische kennis met zich mee”, aldus Theo Kruythof van Suzuki Nederland.

Als Suzuki Exclusief-dealer zullen de activiteiten verkoop en service onveranderd zijn. Daarnaast zal de kledingshop ook worden voortgezet. De specialistische onderdelen via Yoshimura Import blijft ook een onderdeel van de nieuwe opzet. In de showroom zal dus ook een grote selectie van Yoshimura-producten te vinden zijn.

De bemanning van de werkplaats te Afferden wordt uitgebreid met de technische staf van Hoegee Motortechniek. Hierdoor ontstaat een werkplaats waar naast de standaard werkzaamheden ook specialistische werkzaamheden worden uitgevoerd. De hiervoor benodigde testbank verhuist ook mee naar Afferden. Op deze testbank kunnen alle mogelijke simulaties worden gedaan, waarmee nagenoeg alle technische problemen kunnen worden opgelost. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. De contacten met Jan en Suzuki zijn al jaren erg goed en we hebben regelmatig over dit mogelijke scenario gesproken. Nu is het eindelijk gerealiseerd en het feit dat ik Jan zijn levenswerk een vervolg kan gaan geven, zie ik als een unieke kans die niet vaak voorkomt”, aldus Marc Hoegee.

Jan van Sommeren verdwijnt echter voorlopig niet van het toneel en hij zal de komende jaren in de onderneming actief blijven. Met zijn, voor velen vertrouwde, werkwijze wil hij graag invulling geven aan de nieuwe toekomst van de nieuwe onderneming. Het betekent echter wel dat hij een stapje terug zal gaan doen. Van Sommeren: “Marc Hoegee wordt het ‘nieuwe’ gezicht van de onderneming te Afferden en zal op zijn herkenbare bevlogen wijze leiding geven aan het nieuwe team. Het is altijd onze grote wens geweest om het door ons met liefde en plezier opgebouwde bedrijf, over te kunnen doen aan iemand die echt verstand van zaken heeft. Wij denken met Marc Hoegee de juiste man te hebben gevonden, die invulling kan geven aan deze wens en aan wie we onze gespecialiseerde Suzuki motorzaak met vertrouwen kunnen overdragen.”

Tags:

Gerelateerde artikelen