Van der Mark kan Rossi vervangen op Aragon

Door Redactie in Sport, vrijdag 08 Sep 2017 13:09
Manager van Michael bevestigt interesse. Michael van der mark 2snap 2017 yamaha

Er zijn genoeg Yamaha-rijders die maar al te graag plaatsnemen op de YZR-M1 van Rossi, maar Michael van der Mark lijkt nu Yamaha's favoriet te zijn voor de MotoGP-race op Aragon op 24 september. Enkele Yamaha-bronnen hebben aan Crash.net laten weten dat Michael 'first-in-line' is, hetgeen voor Van der Mark z'n MotoGP-debuut zou betekenen. 

Zijn het wilde geruchten, of kunnen we echt uitkijken naar een stukje Hollands Glorie in de MotoGP? Alle reden voor een belletje naar Marien Cahuzak (Twitter), die al ruim tien jaar sportverslaggever is voor MOTO73:

Marien, hoe serieus moeten we dit nemen?

Ik ken Peter McLaren van Crash.net, die het artikel heeft geschreven, en hij is echt wel een serieuze bron. Ik heb dan ook onmiddellijk met de manager van Michael gebeld, dat is Laurens Klein Koerkamp, en die bevestigde dat Michael inderdaad een van de mogelijkheden is. Nu wachten zij gewoon de beslissing van Yamaha af.

Verbaast dit je?

Ja, heel erg en dat zit niet in de kwaliteiten van Michael maar in de denkwijze van GP-teams. Die teams kiezen altijd voor zekerheid. Lowes, teamgenoot van Michael, heeft bijvoorbeeld al GP-ervaring. Bovendien heeft Yamaha-testrijders die dus ook zo'n GP zouden kunnen rijden, bijvoorbeeld Katsayuki Nagasuka die officieel testrijder voor het MotoGP-team van Yamaha is.

Maar waarom komen ze dan nu toch bij Michael uit?

Het vertrouwen van Yamaha in Michael is heel groot. Dat heeft onder andere te maken met de Suzuka-prestaties. En Yamaha wilde Michael gewoon echt heel graag hebben, en z'n prestaties tot nu toe zijn veelbelovend. Zijn persoonlijkheid daarbij is belangrijk. Hij past echt bij Yamaha.

Is dit de kans voor een grote doorbraak van Michael?

Ja, absoluut. Dit soort kansen moet je krijgen, en pakken. Maar, eerlijk is eerlijk, er zit ook een afbraakrisico in, het is een sprong in het diepe. Hij heeft nog nooit met zo'n fiets gereden! Hij hoopte komende winter eens met zo'n ding te kunnen testen, dan kun je de fiets echt leren kennen. Een raceweekend is kort en zo voorbij. Kijk naar Johnny Rea, die kreeg één kans toen Casey Stoner geblesseerd was. Dat deed ie verdienstelijk, met een zevende en achtste plek, maar dat was voor Honda niet genoeg.

Foto: 2snap

Gerelateerde artikelen