vrijdag 19 april 2024

Valentino Rossi wordt 39!

Vandaag viert Valentino Rossi alweer zijn 39ste verjaardag. Het lijkt de dag van gisteren wel dat de Italiaan dertig jaar oud werd en men zich serieus af begon te vragen hoe lang zijn carrière nog voort zou duren. Bijna een decennium later heeft men het er nog over…

Yamaha schijnt Rossi al vastgelegd te hebben voor 2019, met de uiteindelijke beslissingsbevoegheid bij Valentino zelf, maar hoe je het ook wendt of keert, Rossi gaat inmiddels echt al even mee. Maar hoe oud is oud? 

Niets haalt herinneringen terug als muziek en dan heb je pas goed een idee van hoe lang de Italiaan al meedraaid – op deze planeet en in de motorracerij. Dus Motor.nl dook even in de lijsten van de Top-40 en keek wat er bovenaan stond bij een – klein aantal – van Rossi’s mijlpalen.

1979: Geboren – Peter Tosh & Mick Jagger – (You gotta walk) Don’t look back

1993: Eerste race – 2 Unlimited – No Limit

1997: Eerste 125 titel – Elton John – Candle in The Wind

1999: Eerste 250 titel – R Kelly – If I could turn back the hands of time

2001: Eerste 500 titel – Kylie Minogue – Can’t get you out of my head

2002: Eerste MotoGP titel – Nelly & Kelly Rowland – Dilemma

2008: Achtste MotoGP titel – Coldplay – Viva La Vida

2009: Honderdste GP-overwinning – Madcon – Beggin 

2017: Laatste GP-overwinning – Luis Fonsi, Daddy Yankee & Justin Bieber – Despacito

 

Foto: Yamaha

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen