donderdag 28 maart 2024

Update Jordy Prins

UPDATE 23-5-2011, 11h57
Jordy Prins is afgelopen week overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. Dit meldt de organisatie van het IDM. Tot nu toe verbleef de Nederlander in Dresden. Nog meer goed nieuws, Prins reageert inmiddels via zijn ogen op vragen van artsen. Hopelijk snel meer positieve berichten.

BERICHT 5-5-2011
De doktoren proberen de druk in Jordy's hersenen onder controle te krijgen met medicijnen. Dit lijkt nu de goede kant op te gaan, want sinds 2 mei is er geen noemenswaardige drukverhoging in zijn hersenen geconstateerd. Na een aantal dagen zullen de artsen de 125cc coureur proberen te ontwaken uit zijn kunstmatige coma.

De jonge motorcoureur Jordy Prins uit Klazienaveen is tijdens de IDM-wedstrijd op 24 april zwaar ten val gekomen. Het ongeval, waarbij ook de Duitser Markus Fritz betrokken was, gebeurde in de opwarmronde. Fritz brak zijn sleutelbeen en Prins werd per helikopter getransporteerd naar het ziekenhuis in Dresden. Daar werd o.a. hersenletsel vastgesteld. De doktoren hebben de 125cc coureur direct geopereerd, waarbij een drain in zijn hoofd werd aangebracht.

Als Jordy weer geheel bij kennis is, kunnen de artsen pas meer duidelijkheid geven over het verdere herstel.

Foto: Racesport.nl

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen