dinsdag 23 april 2024

Uitzending gemist > MotoGP Sepang

Het lijkt dan echt te gaan gebeuren… Het moet namelijk wel heel gek lopen als Marc Marquez geen MotoGP-wereldkampioen wordt. In zijn debuutjaar! Jorge Lorenzo: “Het is bijna onmogelijk om het kampioenschap nog te winnen, maar ik wil wel tweede worden en nog zoveel mogelijk races winnen.” Duidelijke woorden van de Yamaha-coureur na afloop van een mooie GP, waarin hij fel duelleerde met Marquez. De bijna-wereldkampioen vond het prachtig, maar zag tijdens dat duel wel Dani Pedrosa er vandoor gaan.

 

Marquez: “Toen ik Jorge eindelijk voorbij was, probeerde ik het gat naar mijn teamgenoot te dichten. Ik moest daar echter te veel risico voor nemen, dus besloot ik Lorenzo op afstand te houden.” Pedrosa was na zijn veelbesproken crash op Aragon vanzelfsprekend erg gelukkig met de zege: “Het is bijzonder. De winst komt na een zware week, waarin ik veel in bed gelegen heb en amper kon bewegen.” 

 

Marquez heeft nog zeven punten nodig om wereldkampioen te worden. Een derde plaats op Phillip Island is daarmee voldoende, zelfs als Lorenzo wint.

 

De wedstrijd van Jasper Iwema kwam al in de eerste ronde tot een einde in de grindbak. Iwema leek een goede start te hebben. Aan de buitenkant schoot hij naar voren, maar doordat hij aan de buitenkant de eerste bocht in moest, ging die winst meteen weer verloren. Rijdend op de 32e plaats remde Iwema te laat voor de laatste bocht waardoor hij onderuit ging. Daarbij nam hij Alan Techer mee.

 

Iwema: “Alweer een DNF is slecht nieuws. In een poging zo snel mogelijk zoveel mogelijk jongens in te halen, remde ik te laat. Het spijt me voor Alan Techer. We hebben een paar dagen om de mentale wonden te likken voor alweer de volgende race in Australië. Ik denk dat het wel goed is voor ons dat we zo snel weer nieuwe kansen hebben.”

 

Bekijk snel de samenvatting van de MotoGP, Moto2 en Moto3 via Sport1 en verwonder je over de goede afloop van de zware crash in de Moto2. Een wonder.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen