donderdag 18 april 2024

TT in gevarenzone

De Dutch TT zit serieus in de gevarenzone. Het totaal aantal toeschouwers is in 22 TT’s meer dan gehalveerd. Kwamen er in 1990 nog 204.200 mensen naar de TT (inclusief de trainingen), vorig jaar dook het bezoekersaantal met 98.800 verkochte kaartjes voor het eerst onder de magische grens van 100.000.

Tegelijkertijd is de vergoeding die TT Circuit Assen moet betalen aan de Spaanse organisatie Dorna sinds 2006 verdubbeld tot 3 miljoen dollar. ”Als wij niets doen kan het fout aflopen”, vreest voorzitter Arjan Bos van het TT-bestuur. Om overeind te blijven lanceert TT Circuit Assen een plan om meer toeschouwers te trekken.

Dit weekend in DvhN (in de krant en op iPad): ‘Dalende bezoekersaantallen, stijgende kosten’ en ‘Vliegshow met F16’s en popconcerten moeten extra publiek trekken’.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen