Travis Pastrana doet een backflip op Londense Thames

Door Sharon in Films, donderdag 12 Okt 2017 12:10
De bekende stuntman heeft vorige week met een motor een backflip gemaakt tussen twee boten. Travis Pastrana backflip Londen

Travis Pastrana, een extreme sports motorrijder, heeft vorige week een backflip gemaakt over een drieëntwintig meter lange kloof tussen twee boten die op de Londense rivier Thames drijven. De laatste keer dat een motorrijder dit probeerde is inmiddels 11 jaar geleden en die kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf.

Pastrana had slechts 45,5 meter om snelheid te maken voor het springen, en slechts 11 meter om te stoppen voordat hij in de rivier zou belanden. Hij had er wel een mooi decor bij, want de O2-arena diende als achtergrond voor deze stunt. De boten die gebruikt werden bij de backflip, waren voorzien van een steile helling om Travis te helpen vaart te maken en met een zacht landingsplatform.   

In 2006 liep motorcrosser Mike Metzger een vreselijke wervelbreuk op terwijl hij dezelfde backflip als Travis probeerde uit te voeren tussen twee boten, als stunt voor een televisieprogramma in de haven van Long Beach, Los Angeles. De organisatoren van Pastrana’s poging zeiden dat hij de eerste gek is die het sindsdien weer probeert. 

Travis Pastrana staat bekend als deelnemer in de X-Games, een extreme motorcross competitie, en in de Amerikaanse NASCAR motorraces. Tijdens zijn carri1ere heeft hij meer dan negentig botten gebroken en vijfentwintig hersenschuddingen opgelopen. Travis zal in november en december van dit jaar touren in Europa met zijn live stuntshow 'Nitro Circus'.

Bron: USA today, Nitro Circus

Gerelateerde artikelen