vrijdag 29 maart 2024

Trajectcontrole A20 doet het al halfjaar niet

De trajectcontrole op de A20 in de richting Hoek van Holland werkt al meer dan een halfjaar niet. Het systeem is niet geschikt voor een flexibele snelheidslimiet, blijkt uit een brief van het Rotterdamse stadsbestuur aan de gemeenteraad.

Sinds een halfjaar wordt op de A20 tussen Terbregseplein en Kleinpolderplein een test uitgevoerd waarbij de maximum snelheid flexibel is. Soms 80 kilometer per uur, soms 100. Het systeem van Rijkswaterstaat is daar niet op ingesteld.

In de afgelopen maanden zijn wel mobiele snelheidscontroles op de A20 uitgevoerd. Hoe vaak is niet duidelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft Rijkswaterstaat en het Openbaar Ministerie om opheldering gevraagd. Zij zijn verantwoordelijk voor de verkeershandhaving.

Let op! In de richting Gouda staat de trajectcontrole overigens wel aan.

Bron: rijnmond.nl
Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen