zaterdag 20 april 2024

Top-tuner in spé

De politie van Tolbert – daar komen vast die racegenen vandaan – keek afgelopen week bijzonder vreemd op. Wat wil het geval? Woensdagavond werd in deze mooie plaats een 18-jarige jongen aangehouden die op zijn brommer met een snelheid van 116 kilometer per uur langs een snelheidscontrole vloog. De maximale toegestane snelheid voor bromfietsen is echter 45 kilometer per uur dus de jongen ging ‘71 kilometertjes’ te hard en dat is een prestatie op zich.

Omdat de brommer te snel ging om te worden 'gelaserd', zetten de agenten de achtervolging in. Nadat de jongen aan de kant gezet was, moest hij zijn brommer, rijbewijs en kentekenbewijs inleveren. Volgens een politiewoordvoerster had de agent die de jongen staande hield in zijn hele carrière nog niet zo'n snelle brommer gezien. Onduidelijk is overigens hoe de politie tot de meting  van de topsnelheid kwam…

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen