donderdag 28 maart 2024

TomTom lanceert nieuw navigatiesysteem voor motorrijders

Voor sommigen als donderslag bij heldere hemel, voor anderen is hij langverwacht: de TomTom RIDER 550. Om TomTom te quoten: ‘Met nieuwe functies, sneller, slimmer en beter met het internet.’ Eigenlijk alles wat je mag verwachten van een nieuw navigatiesysteem dus.

Nieuwe opties in TomTom Mydrive

DRAADLOOS
Voor het eerst heeft TomTom met de RIDER 550 een motornavigatiesysteem dat volledig draadloos is. Het grote voordeel hiervan is dat je geen computer meer nodig hebt om updates te installeren via het meegeleverde Lifetime Services (voor de verwachte levensduur alvorens het apparaat verouderd is). Daarnaast heb je toegang tot TomTom Road Trips met zo’n 150 te downloaden routes.

LEKKER SNEL
De technologie snelt vooruit en dat vraagt om een snellere processor, die de RIDER 550 dan ook kreeg. Navigeren gaat vlotter en je kunt het systeem ook koppelen aan je telefoon zodat je via stemassistenten als Siri en Google Now met de RIDER 550 kunt communiceren. Verwacht geen diepgaande gesprekken, meer het voorlezen van smartphoneberichten.

Routeplannen met TomTom Mydrive

MET HANDSCHOENEN
Het grote 4,3 inch scherm is handschienvriendelijk en door zijn formaat moet het ook op de meest hoppelige wegen goed te bedienen zijn. Gereden routes kun je opnemen en opslaan en standaard zijn er duizenden Points of Interest in het systeem opgenomen, terwijl de WiFi connectiviteit het mogelijk maakt om middels TripAdvisor-reviews via MyDrive een keus te maken uit hotels en eetgelegenheden.
De TomTom RIDER 550 is leverbaar als basisversie of als RIDER 550 PP met compleet accessoirepakket zoals auto-montageset, antidiefstalsysteem en beschermtas.
Voorverkoop start halverwege maart aanstaande, levering begint in de eerste week van april.

PRIJS
TomTom RIDER 550 € 399,-
TomTom Rider 550 PP € 499,-

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen