woensdag 24 april 2024

Tijdschema WK Superbike Assen bekend

Oké, misschien ligt het ‘waar?’-gedeelte voor de hand; het TT-Circuit aan De Haar nummer 9 in Assen. Om precies te zijn 52° 59′ Noorderbreedte, 6° 33′ Oosterlengte, als je het echt wilt weten.

Belangrijker zijn de tijden van het racegeweld dat zich over een maandje alweer meldt op het TT-Circuit. Met natuurlijk als hoogtepunt een prima presterende Michael van der Mark. Wie weet… misschien wint ‘ie wel. Je weet natuurlijk nooit!

DONDERDAG
Eigenlijk enkel van belang voor ingewijden en coureurs, vindt donderdags de track walk plaats en alle technische keuringen.

VRIJDAG
Hier wordt het voor fans en toeschouwers interessant. Voor de eerste vrije trainingen kun je al om 9.15 uur terecht, wanneer de Stock 1000-jongens de baan in gaan. Verder volgen ook nog de World Superbike-klasse, het WK Supersport, de Moriwaki 250 Cup, de European Junior Cup, de ADAC NEC Moto3 en de KTM RC390 Cup.

ZATERDAG
Zaterdags zijn eerst nog de laatste trainingen van de World Supersport- en World Superbike-rijders tussen 8.45 en 9.30 uur. Veredelde Warm-Ups, zou je het kunnen noemen.

Vanaf 10.30 uur starten de World Supersport en World Superbike-jongens met beide twee Superpole-sessies. WSBK Race 1 vangt vervolgens aan om 13.00 uur over 21 ronden. 

Direct na de WSBK Race 1, rijden de Superstock 1000 jongens om 14.15 uur hun kwalificatie.

ZONDAG
De zondag heeft ’s ochtends de Warm Up van eerst de WSS-jongens, het WSBK en Stock 1000 om respectievelijk 9.00, 9.25 en 9.50 uur.

Het racen vangt aan om 11.20 uur voor het World Supersport-veld. De 600s rijden in totaal 18 ronden. De World Superbike-race start om 13.00 uur, met opnieuw 21 rondes van het TT-Circuit. 

De Superstock 1000 komt er weer achteraan om 14.20 uur met 14 rondes, gevolgd door de supportklasses. 

Voor het gehele programma van het WK Superbike op Assen klik je hier. Voor updates vanuit de paddock kun je onze WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak, die het hele weekend ter plaatse is, volgen via Twitter.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen