donderdag 28 maart 2024

Tien jaar Harley-Davidson V-Rod

Harley-Davidson viert een decennium V-Rod met de prestaties van de 10th Anniversary Edition (foto boven), één van de drie modellen in de V-Rod 2012 lijn die tevens een herziene Night Rod Special (foto onder) en de V-Rod Muscle omvat.

Alle V-Rod 2012 modellen worden aangedreven door de laatste versie van het Revolution motorblok, een 1250cc vloeistofgekoelde V-Twin met dubbele bovenliggende nokkenassen, vierkleps cilinderkoppen en Electronic Sequential Port Fuel Injection (ESPFI). De aandrijflijn is uitgerust met een assist en slip koppeling, vijf versnellingen en een koolstofvezelaandrijfriem.

De banden zijn Scorcher radiaalbanden van Michelin, met een 240mm brede achterband. Tot de standaarduitrusting behoren de Brembo schijfremmen (voor en achter) en ABS. Het Smart Security System met een op afstand gebaseerde, handsfree zender is ook op alle V-Rod modellen aanwezig.

De Night Rod Special heeft een nieuwe spitsere achterzijde, lichtere wielen en een verbeterde ergonomie met een korter bereik van zowel de voetsteunen als de handvatten. Een upside-down voorvork en een opnieuw uitgebalanceerde achterophanging moeten het rijcomfort verbeteren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen