The day after voor Michael van der Mark

Door Marien in Sport, dinsdag 12 Sep 2017 13:09
Wij vragen ons af of hij nog een beetje heeft kunnen slapen. En hebben nog een paar vragen… michael the day after

Toen gisteren om 12.00 uur officieel bekend werd dat Michael van der Mark echt de geblesseerde Valentino Rossi zou gaan vervangen op Aragon, sloeg de telefoon van Michael natuurlijk letterlijk op hol. Want als je wint of als je Rossi vervangt, dan heb je vrienden. Heel veel vrienden. Wij belden Michael om te horen hoe hij er nu – ruim 24 uur later – op terugkijkt.

Michael, nog een beetje geslapen?
“Haha, ja hoor. Dank voor het navragen. Het was gisteren echt een bizarre dag en dan kun je daarna prima slapen.”

Is er veel op je af gekomen?
“Ja, heel veel. Echt ongelooflijk veel en veel meer dan ik verwacht had. Ik kreeg continue vragen voor interviews en ook via Facebook en WhatsApp liep het de hele dag door. Zoiets had ik al verwacht, maar het werd uiteindelijk allemaal nog veel grootser en daardoor bijzonderder.”

Je zat zelfs in het NOS Sportjournaal!
“Het was echt bijzonder om jezelf zo terug te zien op televisie. Het is ook mooi dat op deze manier de motorsport een goede promotie krijgt en het is fijn om te merken dat de MotoGP ook voor belangrijke televisieprogramma’s prioriteit heeft. Dat is uiteindelijk voor iedereen goed.”

Iedereen praat alleen over Aragon, maar volgens mij moet je dit weekeinde ook nog iets doen.
“Zeker weten! De focus ligt daarom nu volledig op de WK Superbike-races in Portimao. Na het lastige weekeinde op de Lausitzring is het een belangrijk weekeinde voor mij.”

Volgens sommigen kun je beter een beetje rustig aan doen vanwege Aragon, maar dat lijkt mij niet iets dat bij je past.
“Natuurlijk ga ik niet rustig aan doen. Ik wil het altijd zo goed mogelijk doen. Zowel op Portimao als op Aragon. Daarom richt ik mij eerst op het SBK en ga mij dan volledig voorbereiden op de MotoGP.”

Ga je nog een paar keer extra trainen in Moordrecht?
“Haha, nee hoor. Dat is niet nodig. Ik ben zo fit als mogelijk, want ook in het WK Superbike is dat zeer belangrijk want ook daar draait het om details.”

Gerelateerde artikelen