Terugroepactie BMW

Door Redactie in Nieuws, donderdag 12 Mrt 2015 15:03
BMW roept in Nederland meer dan tienduizend motoren terug. Het gaat om R en K modellen die gebouwd zijn tussen 2003 en 2011. De reden? Haarscheurtjes in de bevestiging van het achterwiel. BMW Achterwiel

BMW gebruikt bij onder meer de R1200GS, R1200RT, K1200 en K1300 een aluminium flens om het achterwiel met vijf bouten te monteren op de enkelzijdige achterwielophanging. Als de bouten met teveel kracht worden aangedraaid kunnen haarscheuren ontstaan. In het ergste geval groeien die uit tot echte scheuren. Er is wereldwijd een geval bekend waarbij dat tot een ongeval leidde. Daarbij raakte de bestuurder licht gewond. 

Kosteloos
In Nederland gaat het om 10.448 motoren, wereldwijd zijn het er 300.000. BMW schrijft de mensen die het aangaat persoonlijk aan. Alle teruggeroepen motoren krijgen kosteloos een stalen  in plaats van een aluminium flens. Hoewel de haarscheuren zich alleen voordoen als de bouten van het achterwiel met veel meer kracht zijn aangetrokken dan voorgeschreven, voert BMW de herstelwerkzaamheden gratis uit. Vanaf 2011 monteert BMW al standaard stalen in plaats van aluminium flenzen. De nieuwste modellen hebben hier dus geen last van.

Tags: k, terugroepactie, bmw, r,

Gerelateerde artikelen