donderdag 25 april 2024

Te koop: Snellere motor dan die van Márquez

De motor waarmee Alex de Angelis tijdens de GP van Australië in 2011 de winst in de Moto2 pakte, staat nu te koop in een veiling. Leuk om te weten dat de Angelis toen ruim een seconde eerder finishte dan Stefan Bradl (Kalex). Nóg leuker om te weten is dat deze motor in die race ook ruim zes seconden eerder over de finish kwam dan die van Marc Márquez (Suter). De MotoBI TSR Moto2-machine zou naar verwachting tussen de €28.000 en €37.000 moeten opbrengen. En dat lijken de liefhebbers ervoor over te hebben. De biedingen begonnen bij €1000, maar liepen al snel op. Op het moment van schrijven waren er 14 biedingen, waarvan een van €24.000 de hoogste was.Voor wie de Moto2 niet zo goed kent: de krachtbron is een 4-cilinder, 4-takt, vloeistof gekoelde motor van het merk Honda.Niet geheel verassend wordt er bij verteld dat de motor alleen voor op het circuit geschikt is. Wel fijn dat de kandidaat koper de mogelijkheid krijgt om hem vooraf te testen op het circuit. Wie hem uiteindelijk koopt moet er wel even voor naar Monaco, waar hij nu opgeslagen staat. Bezorgen kan ook, maar dat kost extra. Al hebben we het idee dat dit niet zo een probleem zal zijn voor de koper.Enige tijd geleden zag we de motor van Simone Corsi’s al te koop staan. Dit was een motor van hetzelfde team. Hiervoor werd toen tussen de €35.000 tot €50.000 gevraagd. Na het openen van de veiling werd voorzichtig enkele duizenden euro’s geboden. De eerste serieuze bieder was die bereid was 25K neer te leggen bleek in deze veiling de sterkste kaarten in handen te hebben en was een Moto2-motor rijker.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen