vrijdag 29 maart 2024

Taakstraf voor motorcrosser

Een 26-jarige man uit Venray was aan het crossen in een bos bij Overloon toen een aantal Bijzonder Opsporingsambtenaren (BOA’s) hier een stokje voor staken. En dat ging niet zonder slag of stoot.

Volgens de politie vormen motorcrossers een plaag in de bossen en is het uitvoeren van een veilige controle erg moeilijk. Kentekenplaten zijn vaak niet te lezen en omdat op heterdaad aanhouden daarom de enige optie lijkt om motorcrossers te stoppen, is het dragen van gekleurde hesjes geen optie. De BOA’s in dit geval probeerden daarom de motorcrosser tot stoppen te dwingen door op de weg met een stopbord te zwaaien. De eerste kon de crosser nog ontwijken, de tweede BOA met het stopbord niet. Een botsing volgde en de BOA’s raakte gewond. Nu wordt de man aangeklaagd. 

Het Openbaar Ministerie moet eraan te pas komen en eist nu een werkstraf van 60 uur, een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar en een boete van 90 euro voor het ‘zich bevinden op verboden terrein’. De uitspraak van de rechtbank volgt op 14 september.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen