vrijdag 19 april 2024

Suzuki komt met GSX-R1000Z Special Edition

Wanneer er wereldwijd maar 100 exemplaren gemaakt worden, waarvan Suzuki Nederland er drie heeft weten te bemachtigen, mag je van iets heel bijzonders spreken. En dat is de GSX-R1000Z Special Edition ook! En dat allemaal omdat Suzuki vijftig jaar op de Amerikaanse markt actief is. Waar is dat feestje?

 

Basis van de Z is de GSX-R1000. Het meest in het oog springende is natuurlijk de matzilveren kleurstelling, samen met het 3D-tankembleem. Maar ook de vele blauw geanodiseerde delen mogen er samen met de gepolijste wielen plus blauwe spaken meer dan zijn.

Blauwe vorkpoten, blauwe koppeling- en dynamodeksels, zwarte remklauwen, matzwarte achtervork en ook de blauwe veer van de achterschokdemper maken het af. Uiteraard is elke Z voorzien van een genummerd typeplaatje op de bovenste kroonplaat.

 

De 2014 Z zal voor het eerst te zien zijn tijdens de EICMA. De prijs wordt later dit jaar bekend.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen