donderdag 28 maart 2024

Super tweetakt op komst!

Huh? Echt?! Serieus?! Meen je dan nou?! Hou eens op! Ja, het lijkt er echt op dat er na de Bimota V-due zowaar weer een 500cc viercilinder tweetakt gelanceerd gaat worden. Nee, niet door Honda, maar door het iets minder bekende Ronax. Wie? Rotax, nee: Ronax. Dit blijkt een Duitse tuner met duidelijk het hart op de goede plaats.

Over 37 dagen wordt de Ronax 500 officieel ‘mondiaal’ gepresenteerd. Aangezien 1 april inmiddels ruimschoots achter ons ligt, beginnen ook wij stilaan in dit wonder te geloven.

Heel veel details heeft het bedrijfje nog niet prijs gegeven, behalve dan dat het hier gaat om een V4 tweetakt met een cilinderinhoud van 500cc. Goed, meer informatie heb je eigenlijk ook niet nodig. De Ronax zal geproduceerd worden in een oplage van, jawel, 46 stuks. Wie met geoefend oog de contouren bekijkt onder het gele doek ziet ontegenzeggelijk een NSR.

Injectie moet er voor zorgen dat de rokende en knetterende bitaktus nog enigszins fatsoenlijk door de TÜV-keuring heen komt. Als dat al gaat lukken. Al is de fabrikant optimistisch, getuige de niet onbelangrijke toevoeging dat de Ronax 500 ook als straatmotor beschikbaar zal zijn. Inclusief spiegels, verlichting en kentekenhouder.

8 juni is de wereldpremière. Laat het alsjeblieft geen grap zijn.

[justified_image_grid ids=19949,19950,19951,19952]

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen