donderdag 25 april 2024

Succesvolle test Team Honda Europe

De generale repetitie die Team Honda Europe in Marokko heeft gehouden is uitstekend verlopen. In het noorden van Afrika werd de nieuwe Honda CRF450DakarX uitvoerig getest op betrouwbaarheid, snelheid, vering en stuureigenschappen.

Rijders Jan van Woerkum, Marco van Geel, Ronald ter Beek, Geert Mulder, Ebert Dollevoet, Juan Carlos Salvatierra (foto) en testrijdster Mirjam Pol kwamen gedurende de duizend kilometer lange test door de bergen en de woestijn amper problemen tegen en dat stemt gerust zo vlak voor de Dakar Preproloog en de verscheping richting Zuid-Amerika.

Teammanager Henk Hellegers: “We hebben ons huiswerk prima gedaan, want al snel bleek dat de basis goed was. Als het materiaal waarmee je een dergelijk belangrijke test begint direct goed is, kun je al snel naar de persoonlijke afstellingen voor de individuele rijders gaan en daar hebben we in Marokko veel tijd aan kunnen besteden. Daarnaast hebben we een uitvoerige bandentest kunnen doen waaruit bleek dat de door ons zelf aangepaste Dunlop waar we vorig jaar ook al mee reden de beste is.”

“Het was de reis van ruim 8000 kilometer dus meer dan waard. Het is nu zaak om al het materiaal dat mee moet naar Zuid Amerika te prepareren, want ook de drie service trucks, de assistentie jeeps en al het andere materiaal moet er tip top bij staan”, aldus de teammanager.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen