vrijdag 10 mei 2024

Strijd ter titanen in NSF100

Djim Ulrich en Victor Steeman streden afgelopen zaterdag in een rechtstreeks duel om de overwinning van de vijfde wedstrijd van het Molenaar NSF100-kampioenscahap. De kemphanen zochten elkaar direct na de start op en reden al snel weg van de rest.  Onderling inhalen zorgde voor een spannende titanenstrijd in beide races waarbij Ulrich uiteindelijk aan het langste eind trok.

De lay-out van de TT Junior Track was voor de gelegenheid omgegooid waardoor de rijders de baan tegengesteld reden.  Trainer Joey Litjens zag een wat onstuimig begin van de dag en relateerde dat voornamelijk aan de baan die dit keer linksom ging: “Veel Europese banen gaan rechtsom en daar zijn we toch meer aan gewend. Dat de meeste rijders een wat onrustige indruk gaven in de eerste training heeft denk ik te maken met de aangepaste lay-out. Maar dat is alleen maar goed, daar leren de coureurs van.”

Nu de zomerstop is aangebroken krijgen de coureurs de gelegenheid om veel te trainen en de conditie op peil te houden. Litjens verwacht dat er na de zomerstop andere wedstrijden gereden worden: “De coureurs gaan allemaal een klas omhoog of soms zelfs naar de middelbare school. Dat zorgt voor veranderingen en dat zal je straks terug zien op de baan. Ik verwacht dat ook de  bescheiden, rustige jongens nu meer van zich gaan laten horen. Straks hebben ze meer praatjes!”

Einduitslag vijfde wedstrijd:
1. Djim Ulrich
2. Victor Steeman
3. Jeffrey Buis
4. Kevin Mijwaart
5. Walid Soppe

Bekijk de tussenstand op de website: www.nsf100championship.nl/tussenstand. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 10 augustus op de TT Junior Track in Assen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen