donderdag 25 april 2024

Stoner boekt eerste zege van het seizoen

Wereldkampioen Casey Stoner heeft zondag zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De Australiër won in Jerez de Grote Prijs van Spanje in de MotoGP. De Honda-rijder finishte een kleine seconde voor de Spanjaard Jorge Lorenzo van Yamaha. Die andere Spanjaard, Dani Pedrosa (Honda), eindigde op ruim twee seconden als derde.

Lorenzo, die de openingsrace in Qatar won, behield de leiding in het WK-klassement. Stoner naderde hem tot op vier punten. De Australiër was euforisch over zijn winst. Het is bekend dat Stoner geen fan is van het circuit in het Zuid-Spaanse Jerez: ”Dit is mijn beste race ooit”, jubelde de winnaar, die in de derde ronde de leiding nam en deze niet meer afstond, ondanks verwoede pogingen van Lorenzo om nog voorbij te komen.

”De omstandigheden waren hachelijk, want de baan was niet overal droog. Daardoor was het erg zwaar om de hele race de koppositie vast te houden”, aldus Stoner. De Brit Cal Crutchlow (Yamaha) reed knap naar de vierde plaats. Valentino Rossi moest op zijn Ducati opnieuw veel terrein prijsgeven en arriveerde als negende op bijna 35 seconden van Stoner.

Bron en foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen