Stevige crash Herlings

Door Redactie in Sport, dinsdag 29 Dec 2009 13:12
Jeffrey Herlings uit het Red Bull KTM Team heeft zondag bij de supercross in Winschoten een klaplong opgelopen. m1dzobvsp34q

In de kwalificatieheat kwam de rijder uit Elsendorp na het nemen van een triple in aanraking met een andere rijder waardoor hij zwaar crashte. Herlings kwam nog wel als tweede over de finish maar voelde zich na de wedstrijd niet goed waardoor hij besloot om een bezoek te brengen aan de EHBO.

Na verschillende testen besloten de mensen van de eerste hulp hem over te brengen naar het ziekenhuis. De arts die Herlings als eerste controleerde, kon echter niets vinden waardoor het er even op leek dat Herlings toch nog weer zou kunnen rijden in Winschoten.

Hiervoor had hij echter een handtekening nodig van de radioloog dat hij fit genoeg was om te mogen motorcrossen. Deze arts voerde eerst nog verschillende testen uit waarbij geconstateerd werd dat Herlings toch een klaplong had. Herlings moest een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven. Inmiddels gaat het weer redelijk met het crosstalent van Nederland.
 
De rijder uit Elsendorp won overigens wel de finale op zaterdag. Hij nam kopstart en zette vervolgens het gehele deelnemersveld op een ronde.

Tags: herlings, jeffrey,

Gerelateerde artikelen