vrijdag 19 april 2024

Steeman bouwt voorsprong uit

Koploper Victor Steeman bouwde zijn voorsprong afgelopen zaterdag flink uit door beide wedstrijdraces op het Pottendijk Circuit in Nieuw Weerdinge op zijn naam te zetten. De talentvolle Molenaar NSF100-coureur maakte vrijwel geen fout en reed vanaf pole position tweemaal eenvoudig naar de overwinning. Zijn directe achtervolgers Walid Soppe, Djim Ulrich en Kevin Mijwaart konden met geen mogelijkheid de aansluiting vinden en zij vochten in een onderlinge strijd om de overgebleven plaatsen.

Opvallend was dat de hele top-7 goede zaken heeft gedaan in Nieuw-Weerdinge. Zij hebben hun voorsprong op de rest van de coureurs vergroot door stabiel en beheerst te rijden. Zowel de eerste als de tweede wedstrijdrace reed de top-7 een identieke klassering. Hierdoor blijft de tussenstand in de kop van het klassement onveranderd spannend.

Trainer Joey Litjens ziet de coureurs elke keer verder groeien in hun leerproces. Vooral het respect naar elkaar toe tijdens de wedstrijd valt hem positief op. Daarnaast is de groep leergierig en ligt het niveau erg hoog. “Doordat de rijders al zo’n hoog niveau hebben vind ik dat ik ook kritischer mag kijken naar hun prestaties en ze daarin strenger beoordelen. Winst valt er vooral te boeken in het plannen van de wedstrijd.”

“De coureurs moeten nog beter de wedstrijd gaan lezen en op het juiste moment bepalen waar te remmen, beter te leren kijken en weten wat ze moeten doen in de diverse situaties. Ik ga daar de komende tijd mee aan de slag. Ze hebben al ontzettend veel progressie geboekt in agressiviteit en explosiviteit en dat gaan we verder uitbouwen. Er zit nog zoveel potentie in deze groep, ik wil er graag het maximale uithalen.”

Dat Litjens trots is op zijn coureurs steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ik ben ontzettend tevreden over de prestaties tot nu toe van alle coureurs. Het niveau en de basis is super goed. Nu gaan we fine-tunen!”

Einduitslag
1. Victor Steeman
2. Walid Soppe
3. Djim Ulrich
4. Kevin Mijwaart
5. Joep Overbeeke

Bekijk de tussenstand op www.nsf100championship.nl/tussenstand.

De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 22 juni op de TT Junior Track in Assen. Een mooie warming-up voor de Dutch TT die precies een week later op de kalender staat.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen