zaterdag 20 april 2024

Spitsstroken permanent open

Om de filedruk te verminderen wil minister Schultz van Haegen op elf trajecten de spitsstroken 24 uur per dag gaan openstellen. Het gaat om 72 kilometer asfalt aldus De Telegraaf. Het is de minister een doorn in het oog dat de spitsstroken na de drukke ochtend- en avonduren op slot gaan. Ze wil het Nederlandse asfalt beter gaan benutten.

Daarom worden onder meer de openingstijden van spitsstroken op de A12 tussen Zoetermeer en Gouwe, de A1 tussen Watergraafsmeer en Diemen en de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep verruimd.

Het gaat alleen om trajecten waar de spitsstrook aan de linkerkant van de weg ligt. Bij de stukken waar de vluchtstrook als extra rijbaan wordt gebruikt moeten extra pechhavens worden aangelegd, en dat is een (te) dure aangelegenheid.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen