vrijdag 29 maart 2024

Slimme spatbordruil

Het verkoopsucces van de Husqvarna TR 650 Terra en Strada komt niet zomaar uit de lucht vallen. Voor €5999 heb je immers al zo’n door BMW ontwikkelde Italiaan met Zweedse roots, een leuke verschijning die qua betrouwbaarheid bepaald geen vraagtekens oproept. Het motorblok kennen we immers al lang uit de G-serie van BMW, al heeft Husqvarna er nog de nodige pk’s extra uit geperst.

Afijn, de Terra en Strada gaan volgens de importeur als warme broodjes over de toonbank en daardoor heeft Moto Mondo (die het ‘oude’ Husqvarna-pakket in z’n beheer heeft) twee nieuwe varianten samengesteld: de TR 650 Stradale ABS en de TR 650 Strada-R. 

De eerste variant is eigenlijk gewoon een Strada (en dus met gietwielen en asfaltbanden), maar dan met een hoog spatbord zoals de Terra die heeft. De prijs blijft hetzelfde, dus €5999. Dat geldt ook voor de tweede variant, de Strada-R. De R staat voor Rosso, en heeft dan ook een rood-witte-kleurstelling. En ja, ook dat is gewoon een Strada met een Terra-spatbord.

En wat is dan het nieuws? Euh, ja, het nieuwe spatbord… Het is in ieder geval een geslaagde poging om de betaalbare Husqvarna-modellen nogmaals onder de aandacht te brengen. En waarom ook niet, want wij hebben goede ervaringen met de modellen. Het testverslag van de Terra lees je hier, een oudere gemengde indruk vind je hier.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen