vrijdag 29 maart 2024

Slecht nieuws voor zondagsrijders

Misschien ben je door de weeks aan het werk en is het mooi weer, dus bepaal je dat je er zondag wel op uitgaat om motor te rijden. Dan blijkt dat het juist op zondag geen mooi weer meer is. Herkenbaar? Voor wie het gevoel heeft dat dit wel vaker zo is op zondag, heeft weeronline.nl onderzoek gedaan. En wat blijkt? Dit gevoel klopt. Uit het onderzoek kwam namelijk dat het inderdaad veel vaker op zondag slecht weer is dan in de rest van de week. Dit zou al zo zijn sinds half augustus, dus voor de zondagsrijders onder ons is het geen goede zomer geweest.

De beste dagen om te rijden waren woensdag en donderdag waarin de zon ongeveer tien uur scheen. Op zondag kon je maar ongeveer 5,6 uur op de zon rekenen. Dit alles heeft volgens de online weervoorspellers te maken met het ritme van de atmosfeer. Storingen en regen waren er vaak op zondag, daarna de opbouw van een hogedrukgebied en vervolgens dus weer mooi weer door de weeks. Een andere dag vrij nemen heeft volgens de meteorologen ook geen zin, het ritme kan zo veranderen. Voor de mooi-weer-rijders toch maar wat vaker impulsief vrij nemen en gewoon gaan rijden!

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen