zaterdag 20 april 2024

“See you in Mexico guys”

Met een vastberaden “See you in Mexico guys” laat Jeffrey Herlings op zijn Facebook-pagina weten dat hij zijn titel wil prolongeren. De motorcrosser uit Elsendorp lijkt stellig te zijn alsnog naar Mexico af te reizen om daar zondag in de laatste Grand Prix van dit jaar zijn wereldtitel MX2 te verdedigen.

 

Geslonken voorsprong
Herlings brak zijn bovenbeen in juli. De genezing op zich verliep goed, maar hij werd geplaagd door een infectie. Lang was het onzeker of hij dit jaar nog zou kunnen aantreden. De GP van Brazilië van afgelopen weekend liet hij schieten. Voor Brazilië had hij een voorsprong van 57 punten op Jordi Tixier. Zijn Franse teamgenoot profiteerde maar gedeeltelijk van de afwezigheid van de tweevoudig wereldkampioen en deed het verschil naar 23 punten slinken. Dat betekent dat er voor een niet optimaal fitte Herlings zeker nog kansen liggen.

 

Training op Boekel

Mocht Tixier beide manches in Mexico winnen, dan moet Herlings daar minimaal een zevende en een achtste plaats tegenover stellen. Gistermiddag trainde Herlings op het circuit van Boekel en dat verliep goed. Verwacht wordt dat hij vandaag naar Mexico zal vliegen. De kans op de derde wereldtitel van Herlings lijkt dus nog niet verkeken.

 

Foto: Ray Archer/KTM

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen