vrijdag 29 maart 2024

Schalken naar Amici Hoegee Suzuki

Peter Schalken (links op de foto) rijdt in 2012 voor het Amici Hoegee Suzuki Team. Dit verrassende nieuws maakte de coureur uit Dussen bekend nadat de samenwerking met Verolme Graficom onlangs plotseling werd beëindigd. De 28-jarige Schalken treedt aan in de meest prestigieuze Nederlandse wegraceklasse, het Dutch Superbike. Schalken krijgt de beschikking over de Suzuki GSX-R1000, geprepareerd door Marc Hoegee (rechts).

Schalken: “Het nieuws dat mijn voormalige sponsor besloot te stoppen in de motorsport kwam voor mij als een grote verrassing. We hebben als team in twee jaar iets heel moois opgebouwd. Door dit besluit zag mijn racetoekomst er ineens heel anders uit. Marc Hoegee, tuner van Suzuki, wilde gelukkig graag met mij doorgaan. Daarnaast wilde Amici een rijder hebben uit het land van Heusden en Altena. Ik ken alle mensen van het Amici team goed en zag de samenwerking meteen zitten.”

Naast Schalken bestaat het Amici team in 2012 uit de Supersport 600-coureurs Nigel Walraven en Erwin Druijff.
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen