donderdag 28 maart 2024

SBK Kawa-cup krijgt vervolg

Eén van de bepalende factoren van het succes van een opstapklasse is continuïteit. En juist dat ontbreekt vaak bij deze jeugdkampioenschappen. Veel tijdverlies. Om maar te zwijgen van de financiële investeringen… In dat licht gezien is het goed nieuws dat de Europese Junior Cup ook volgend jaar op het programma staat. Want hoewel toeschouwers en journalisten niet veel hebben met deze klasse en vaak snel iets eten als de coureurs op hun Kawasaki Ninja 250R’s in actie komen, zijn de eerste successen daar.

Een aantal toppers van 2011 gaat de overstap maken naar het EK Superstock 600-kampioenschap en daarmee heeft de Junior Cup zijn succes bewezen. Komend jaar staan er bovendien twee extra ronden en vijftien minuten extra trainingstijd op het programma terwijl het inschrijfgeld (ongeveer 20.000 euro) gelijk blijft. Binnenkort start via www.europeanjuniorcup.com de inschrijving.

De kalender is als volgt: Assen (22 april), Monza (6 mei), Misano (10 juni), Aragon (1 juli); Brno (22 juli), Silverstone (5 augustus), Nürburgring (9 september), Magny-Cours (7 oktober).

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen