dinsdag 16 april 2024

Salom zegeviert op Brno

Vinales duikt als eerste de eerste bocht in na de start van de Moto3 race, maar Salom neemt al snel de leiding over. Bij de eerste doorkomst rijdt de Nederlander Jasper Iwema op een twintigste plaats. Tijdens het eerste gedeelte was er, net als bij de Moto2 en MotoGP race, dreiging dat het ging regenen, gelukkig is het tijdens deze race ook droog gebleven. Het was een kopgroep van zes rijders met Rins, Marquez, Vinales, Salom, Miller en Folger die weg reden bij de rest van het veld.  
 
Iwema zat in een grote groep die voor de vijftiende plek aan het strijden waren en gaf daar voor een groot gedeelte van de race ook het tempo aan. Jasper zou als zestiende over de finish komen. 
 
Tegen het einde van de race moest Jack Miller de kopgroep laten lopen, omdat hij het tempo niet meer kon bijbenen. De Fransman Masbou kon knap het tempo wel bijhouden. Bij het ingaan van de laatste vijf ronden barste het gevecht om een goede klassering pas echt los. Salom kwam goed uit de bocht en nam de leiding over van Alex Rins. Bij het ingaan van de laatste ronde was het Marquez die aan de leiding lag. Het zou nog aardig stuivertje wisselen worden voor de eerste plek, maar uiteindelijk pakte Salom de overwinning. Folger profiteerde van het gevecht tussen teamgenoten Rins en Marquez en werd daardoor derde. Vinales maakt met zijn tweede plaats het podium vol. 
 
Solam heeft nu 208 in het klassement en heeft een voorsprong van 14 punten op Vinales die er nu 194 heeft.
 
Foto: 2snap.com 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen