Salom wint op Assen

Door Redactie in Sport, zondag 30 Jun 2013 13:06
Schouten beste Nederlander. m1nzi4ese697
Door het winnen van de Iveco TT Assen heeft Luis Salom zijn voorsprong in het Moto3 kampioenschap vergroot. Salom was als vierde gestart en aan het begin van de race nam hij de tweede plaats in, waarna hij weer terugviel naar de vierde plaats. Zijn late race aanval, iets wat een typische strategie aan het worden is, begon drie ronden voor het einde, toen hij de tweede plaats van Rins overnam. Het leek erop dat Viñales de race ging winnen door het gevecht dat achter hem plaats vond, maar wijd uitkomend bij de Ramshoek was voor Salom voldoende om Viñales te passeren. Salom heeft nu tien punten voorsprong op Maverick Viñales, Alex Rins maakte het podium vol nadat hij 22 ronden aan kop had gelegen.
 
Vrijdag tijdens de kwalificatie konden we zien dat Miguel Oliveira de eerste Portugese pole positie pakte, wat ook de eerste Moto3 pole was voor Mahindra Racing. Hij kwam als vierde over de finish en streed met vijf rijders mee voor de overwinning. 
 
Bryan Schouten is beste Nederlander geworden tijdens de Moto3 race. Hij zat gedurende de race in een groep van twaalf rijders die een gevecht hadden om de negende plaats. Uiteindelijk kwam Schouten met een nette negentiende plaats over de finish. Het was voor Jasper Iwema niet de race die hij voor ogen had. In het begin van de race ging hij in de fout en viel daardoor terug naar de 22ste plaats. Aan het einde viel de Nederlander ook nog en kon hij zijn race niet meer vervolgen. Thomas van Leeuwen kreeg een ride-through penalty omdat hij te vroeg vertrok bij de start, een goede klassering kon daardoor niet meer worden behaald. Jammer genoeg kan hij door technische problemen de race ook niet uitrijden. 
 
Foto: 2snap.com

Gerelateerde artikelen