donderdag 28 maart 2024

Salom mist podium op 0.001 seconde

Luis Salom moest gisteren op Assen een grote teleurstelling wegslikken. Een fotofinish was nodig om duidelijk te maken dat de Spaanse coureur van RW Racing GP het Moto3-podium had gemist met slechts een duizendste van een seconde. Op het blote oog was het verschil van twee millimeter tussen het voorwiel van Danny Kent en dat van Salom niet eens zichtbaar.

Salom “Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Het mag duidelijk zijn dat ik heel erg teleurgesteld ben. Ik had deze race moeten winnen. Ik greep mijn kans in de laatste ronde in de Ramshoek. Ik was zo gebrand op de zege dat ik in de laatste chicane een remfoutje maakte. Daardoor verloor ik het van Viñales. Op de finishlijn was ik ervan overtuigd dat ik derde was geworden en Kent vierde. Dat dacht hij blijkbaar ook, want hij reed door naar zijn garage en ik naar het parc fermé. Daar vertelden ze me dat de finishfoto had uitgewezen dat ik toch vierde was.”

“Johan Stigefelt, mijn teammanager, is naar de wedstrijdleiding gegaan om protest in te dienen en zelf naar de foto te kijken. Twee millimeter! Hoe is het mogelijk?! Het was zo’n moeilijke race. Ik reed voortdurend op het randje. Er was geen tijd om na te denken over een actie of waar en wanneer die moest komen. Het was gewoon een kwestie van keihard knokken en maar gewoon doen op het moment dat het kon.”

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen