donderdag 28 maart 2024

Rukka Argo-jas EN Argonaut-broek

‘Toptechnologie voor topcomfort’, zegt Rukka onbescheiden over de eigen Argonaut-broek en Argo-jas. Van die claim is geen woord gelogen. Elk stikseltje zit even recht, de ritsen werken uitmuntend, de protectoren zijn geen opgevoerde stukjes maandverband en nergens heeft een naadje zich losgewrikt. Vooruitstrevend en vernieuwend is de combinatie niet, deugdelijk en comfortabel wel.

 

Rukka streeft niet naar zoveel mogelijk gadgets in dit pak, maar kiest voor beproefde technieken. De sluiting van de mouwen gebeurt bijvoorbeeld gewoon met klittenband. Wat dat betreft is het pak echt recht voor zijn raap. Zo ontbreken – op twee na – kunstig geplaatste ventilatieritsen en dat maakt het niet het meest luchtige pak. Dat heeft weer het voordeel dat het ’s winters goed en absoluut droog vertoeven is aan boord van de combi. De ‘broodzakjesrits’ waarmee het jack sluit, is wel een noviteit. Ondanks het ontbreken van flappen over de rits is deze volledig wind- en waterdicht. Op internet zweven horrorverhalen rond over deze Gore Lockout-rits, maar bij mij werkt het feilloos. Je moet de rits wel smeren met een siliconenstift en in de praktijk doe je dat elke twee maanden. Het is een klusje van niets, maar daarna loopt alles weer soepeler.

De pasvorm is prima, de licht getailleerde jas volgt de lijnen van het lichaam prima. Neem bij het passen van de jas wel een colletje mee. Zonder sluit de kraag perfect aan op de nek, met een dikke col wordt het krap. Aan de kreet ‘toptechnologie voor topcomfort’ torn ik niet. Ik wil wel de woorden ‘voor een topprijs’ eraan toevoegen. Goedkoop is de combi niet. Maar als ik zie hoe goed het pak er na duizenden loodzware testkilometers nog uitziet (het oogt amper gebruikt), durf ik de verwachting uit te spreken dat je heel lang met dit pak kunt doen. Je kunt de afschrijvingstermijn van dit pak dus gerust over iets meer jaren uitsmeren.

 

PRODUCT    rukka argo jas, broek argonaut

Verkrijgbaar             zie: www.rukka.com

Prijs                          jas € 989, broek € 679

Kleuren                     jas zwart, zwart/geel, broek zwart

Maten                        jas 46 t/m 66, broek 46 t/m 66 (verschillende lengtematen)

Gebruikt door           Ad van de Wiel

 

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen