vrijdag 29 maart 2024

Rotterdam naar de rechter

In juli van dit jaar konden we melden dat op de A13 bij Overschie de snelheid na tien jaar van 80 naar 100 kilometer per uur werd verhoogd. In 2002 was de snelheid terug geschroefd naar 80 km/u om geluidsoverlast en luchtverontreiniging te verminderen. Afgelopen juli stelde de ANWB dat de verlaging volgens minister Schultz van Haegen amper effect had.

De gemeente Rotterdam stapt nu echter naar de rechter. De effecten van de snelheidsverhoging worden volgens de gemeente Rotterdam onderschat door het rijk. Nu dat de snelheid sinds juli weer 100 kilometer per uur is, denkt de gemeente dat de luchtkwaliteit is verslechtert en de geluidsoverlast weer is toegenomen.
 
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen