Rossi over Zarco: “Hij moet zich gedeisd houden”

Door Daniel in Sport, maandag 24 Apr 2017 09:04
En wat Zarco er zelf van vindt. Rossi over Zarco: “Hij moet zich gedeisd houden”

Johann Zarco timmert aardig aan de weg. Dit werd al verrassend duidelijk in de eerste race van het seizoen. De Fransman leidde enige tijd de groep, vóór alle snelle coureurs op hun fabrieksmachines. Dat Zarco iemand is om rekening mee te houden, weet nu ook Rossi. Die moest in de race op het circuit van Austin van zijn ideale lijn af door een inhaalpoging van Zarco. Gewoon een legitieme inhaalpoging of een onverantwoorde actie? Dat laatste, vindt Valentino Rossi.

“De penalty die ik kreeg was niet terecht. Ik had namelijk twee keuzes: de motor rechtop zetten óf crashen. Maar het probleem kwam niet door de Race Direction, maar het probleem was Zarco. Hij is heel goed, rijdt heel snel, maar dit is geen Moto2. Als je wilt inhalen, dan doe je dat op een andere manier. Hij moet zich gedeisd houden”, aldus Valentino Rossi.

Johann Zarco geeft ook zijn visie op het moment: "Het was noodzakelijk om het zo te doen, want ik zag een kans om Rossi in te halen. Dus ik ging er voor. Als ik was gaan nadenken of het wel of niet kon, dan was ik misschien gecrasht. Ik probeerde dus Rossi in te halen, want ik voelde mij op dat moment erg goed. Na de poging was hij sneller en verloor ik hem uit het oog.” 

 

Tags: motogp,

Gerelateerde artikelen