zaterdag 20 april 2024

Rivale EICMA’s mooiste

Om EICMA’s mooiste motorfiets te worden, moet je aan drie criteria voldoen: nieuw, bijzonder en vooral Italiaans. Nieuw en Italiaans is de Rivale in ieder geval. En bijzonder ook want het is voor het eerst dat MV Agusta met zo’n streetfighter komt.  Het mag daarom dus eigenlijk geen verrassing heten dat de Rivale verkozen is tot EICMA’s mooiste motorfiets.

De nieuwe driecilinder kreeg liefst 35,5 procent van de stemmen en liet daarmee de Ducati Hypermotard SP – die inderdaad veel weg heeft van de Rivale, of beter gezegd andersom – en de BMW R1200GS ruim achter zich. De SP kwam tot 22.9 procent, de GS tot 15,5.

Giovanni Castiglioni, grote baas bij MV: “Voor ons is deze overwinning een bevestiging dat we op de goede weg zitten met onze modellen. In 2010 won de F3 675, een creatie van mijn vader. Dat we nu winnen met opnieuw zo’n spraakmakend model maakt het nog veel bijzonderder. Het is het mooiste cadeau dat je kunt krijgen als president van MV.”

Voor de goede orde, had deze verkiezing tijdens de Duitse Intermot plaatsgevonden dan was zonder twijfel BMW de winnaar. Erg? Nee. Gewoon goed om te weten…

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen