Rijbewijs gehaald? Meteen weer inleveren!

Door Daniel in Motornieuws, vrijdag 17 Feb 2017 10:02
Motorrijder raakt rijbewijs kwijt op eerste dag. Rijbewijs gehaald? Meteen weer inleveren!

Eindelijk ben je er dan, je hebt de leeftijd en neemt motorrijles. Na het examen lijken de eerste paar dagen dat het rijbewijs wel al is aangevraagd, maar nog niet geleverd, wel weken te duren. Als het eindelijk zover is kan het feest past echt beginnen. Voor een motorrijder uit Deventer was het ook weer snel afgelopen toen hij in zijn eerste motorrit maarliefst acht overtredingen beging.

De 20-jarige man begon zijn eerste dag met rijbewijs met een wheelie. Wel best knap voor een beginnend rijder. Helaas voor de motorrijder deed hij dit onder het oog van oom agent, waardoor een achtervolging begon. Vervolgens reed de man dwars over een rotonde en met zestig á zeventig kilometer per uur waar 30 was toegestaan. De man gaf geen richting aan en reed vervolgens met 120 kilometer per uur weg. 

Toen de motorrijder staande was gehouden kwam de politie erachter dat verlichting en richtingaanwijzers ontbraken en het kenteken onleesbaar was. Het gevolg? Een boete voor de snelheid en de wheelie en twee eveneens dure rijbewijspunten. Daarnaast zal de motorrijder verplicht een zogenaamde educatieve maatregel moeten volgen. Hopelijk heeft de motorrijder toch genoten van zijn eerste dag met rijbewijs. 

 

Tags: verkeer, boete,

Gerelateerde artikelen