dinsdag 19 maart 2024

Regels ‘zwaar’ rijbewijs op de kop!

Rijbewijzen en veranderingen. We waren er wel een beetje klaar mee, tot we bij toeval op de website van het CBR terecht kwamen. Nee, niemand is op de redactie z’n rijbewijs (alweer) kwijt. Het was echt toeval! En een toeval met gevolgen, want direct viel ons oog op de kop ‘Leeftijd voor examen op zware motor verlaagd naar 21 jaar’. Wat naar beneden?! Ja zeker! De leeftijd voor de zware motorcategorie (A) wordt volgens het CBR namelijk verlaagd van 24 naar 21 jaar. Bam!

De hele uitleg, een vrij ingewikkelde, kun je lezen op de website van het CBR. Wij geloven dat wel en hebben slechts nog één vraag: vanaf wanneer gaat dit in? Een exacte ingangsdatum is nog niet bekend, maar het CBR werkt momenteel er hard aan zodat je waarschijnlijk vanaf eind november als 21-jarige al een motorexamen voor de zware categorie (A) kunt gaan reserveren.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen