donderdag 28 maart 2024

Red Bull en Repsol Honda versterken de banden

Repsol Honda rijders doen al zo lang hun rondjes met de gele zon en rode stier op hun helm, dat je haast zou denken dat het fabrieksteam daadwerkelijk door Red Bull gesponsord wordt. Maar er is niets van waar. Hun rijders krijgen hoofdelijk de support. De Oostenrijkse energiedrankjesgigant sponsort de rijders, niet het team.

Tot nu dan, want Red Bull en Repsol Honda hebben aangekondigd vanaf volgend jaar samen te gaan werken. Red Bull gaat dus ook op de motoren en niet enkel de helmen van Repsol Honda –rijders verschijnen. Overigens wordt de Oostenrijkse firma geen hoofd- of naamsponsor, maar zullen ze door het leven gaan als ‘de officiële energiedrankpartner van het Repsol Honda team’. Ten minste tot het eind van 2016.

Trouwens niet heel vreemd dat Red Bull hun aanwezigheid in de Grand Prix-racerij uitbreidt, want de grootste concurrent Monster Energy wint erg rap terrein in het MotoGP-veld. Eerst met John Hopkins, die trouwens rechtstreeks van Red Bull naar het merk met de groene M overstapte, daarna het Kawasaki fabrieksteam. Later volgde persoonlijke sponsoring voor onder meer Rossi, maar ook het Tech3 Yamaha team, wat Monster Energy als naamsponsor heeft. Ook bij het fabrieksteam van Yamaha is Monster een grote sponsor.

Veel druk dus voor Red Bull om toch wat meer aandacht op zich te vestigen, want naast HRC-rijders Dani Pedrosa en huidig wereldkampioen Marquez hebben ze alleen nog Stefan Bradl in de gelederen. 

Niet verrassend komt de aankondiging ook op de vooravond van de door Red Bull gesponsorde Indianapolis Grand Prix.

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen