donderdag 28 maart 2024

Rechter verbiedt karten bij TT Circuit

Op de Junior Track van het TT Circuit Assen mag niet meer worden gekart. Dat heeft de Raad van State bepaald, zo schrijft RTV Drenthe. Een kartcircuit in de buurt van Assen had tegenover de gemeente Assen geklaagd dat het niet optreedt tegen het karten op de Junior Track. Dit zou zonder vergunning gebeuren. Dat is terecht, zo oordeelde de Raad van State nu. 

De directeur van Kartcircuit Pottendijk in Nieuw-Weerdinge stelt dat het karten in Assen hem de laatste jaren veel klanten heeft gekost. Ook vindt hij het bezwaarlijk dat de Junior Track met subsidie van de overheid is aangelegd. De stichting ‘het Circuit van Drenthe’ en de gemeente stellen dat de twee circuits niet dezelfde doelgroep dienen. De stichting meent dat karten in Assen een onderdeel van de jeugdopleiding is. Het tegengeluid is dat de juniorbaan is aangelegd voor het rijden met motoren en niet met karts. Het Circuit van Drenthe is nu voorlopig gestopt met het karten.

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen