woensdag 24 april 2024

Race of the Champions groot succes

Op 25 september is de MOTO73 Race of the Champions gehouden. Het werd een groot succes! De zon scheen volop boven het TT-Circuit Assen, zo'n 7000 bezoekers waren getuigen van spectaculaire races en we namen afscheid van grote namen in de wegracesport, zoals Bas Winkel (Vriezenveen), Joan Veijer (Staphorst) en Barry Veneman (Dalfsen).

Veneman reed zijn afscheidsrace in het Dutch Superbike kampioenschap en sloot deze in stijl af! De duizenden motorliefhebbers die aanwezig waren, zagen de coureur uit Dalfsen als eerste over de finish komen na een zeer spannende wedstrijd. Een waardig afscheid voor één van de meest succesvolle Nederlandse wegracecoureurs van de afgelopen jaren. De nu 34-jarige BMW-coureur zette tijdens de MOTO73 Race of the Champions definitief een punt achter zijn imposante carrière, die in 1995 begon met brommerraces. In de zestienjarige loopbaan als coureur heeft Veneman diverse kampioenschappen in de wacht gesleept.

Natuurlijk was er nog veel meer racespectakel tijdens dit evenement. In de 125cc klasse werd door Bryan Schouten (Zevenbergen) de titel voor het ONK opgeëist. Hij deed als leider in de tussenstand wat er van hem werd verwacht, namelijk winnen. Maar ook Lex van Dijk (Purmerend) mocht zich laten huldigen. Hij is Nederlands en Europees kampioen in de klasse Supermono. De Supermonorace werd direct na de start opgeschrikt door een zware valpartij, waarbij drie coureurs waren betrokken. Gelukkig hebben geen van de drie levensbedreigende blessures opgelopen.

In de klasse Dutch Supersport werd de spanning enorm opgevoerd door het leidersduo van Stuart Voskamp en Kervin Bos. Uiteindelijk ging de zege naar Leon Bovee (Nijmegen) die profiteerde van de crash van Voskamp. Deze werd in de laatste ronde fors gehinderd door achterblijvers en bij een inhaalpoging kwam hij met één van de achterblijvers in aanraking. Bos wist zich goed staande te houden en kon een mooie tweede plek op zijn naam zetten. Gert-Jan Kok kwam als derde over de finish en nam zijn beker emotioneel in ontvangst.

Al met al was het een mooie dag voor de motorsportwereld. Het prachtige weer, de spannende wedstrijden en de duizenden enthousiaste bezoekers maakten deze versie van de MOTO73 Race of the Champions tot een groot succes.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen