donderdag 28 maart 2024

‘Quads gevaarlijk volgens onderzoek’

Oké, om te zeggen dat verzekeraars onpartijdig zijn, gaat veel te ver. Maar ze zullen niet alles verzinnen en daarom besteden wij toch aandacht aan een door hun uitgevoerd onderzoek. Het blijkt namelijk dat het risico om met een quad zwaargewond te raken, of zelfs om het leven te komen, bij een ongeval tien keer groter is dan met een personenauto.

 

Dat is de conclusie uit een studie van het onderzoekinstituut van Duitse verzekeraars, aldus verkeersnet.nl. Het zou vooral gaan om jonge rijders die in de bocht de controle over de quad verliezen. Bij zo´n 85 procent van de quadongevallen is de berijder namelijk de veroorzaker. Het ongevalsrisico per gereden kilometer ligt twee keer zo hoog als van een personenauto.

 

Helemaal nieuw is dit nieuws overigens niet. Een paar jaar geleden waarschuwde een Nederlandse traumachirurg al voor de gevaren van quads. De vraag alleen is natuurlijk of dit allemaal wel klopt én welke grote belangen een rol spelen, zoals bijvoorbeeld premieverhoging. Wij hebben een paar twijfels. En jullie waarschijnlijk ook…

 

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen