woensdag 24 april 2024

Prima bezoekersaantallen voor TT 2017

De 2017-editie van de TT van Assen heeft gisteren liefst 105.000 bezoekers getrokken, net zo veel als het jaar ervoor. Over het gehele weekeinde werden zelfs 160.000 bezoekers geteld.

Al moet bij die 161.000 wel de kanttekening dat er geen verschil gemaakt wordt tussen mensen die enkel op zondag kwamen en ook al eerder de poorten van het TT Circuit binnenliepen.

Omdat verleden jaar verkeersopstoppingen rondom het circuit voor overlast zorgden bij de bezoekers, was besloten om dit jaar alle auto’s al bij de afrit Beilen van de snelweg af te halen, terwijl motorrijders verzocht werden afrit 31a – direct naar het TT Circuit – te gebruiken. Die afrit liep prima door, zelfs met enkele auto’s die eigenwijs zich via de directe afrit toegang tot de baan verschaften.

Auto-‘mobiel’?
Het zal de automobilist leren, zullen we maar denken; ze waren weinigszins mobiel. Hopelijk evalueert de organisatie de nieuwe ingestelde auto- en VIP-route dan ook voor volgend jaar.

Met name de VIP-route kon op veel zure reacties rekenen. Opzich ook logisch, want zo slecht – zaterdag was het in de regen een compleet modderbad – en smal als de route an sich was, liep het ook totaal niet door. Mede door de turbo-rotonde bovenaan de afrit al – waar verkeer van zowel de noord- als de zuidkant de A28 verliet – begon de ellende al gauw. Geluiden over anderhalfuur rijden vanaf de snelwegafrit waren niet zeldzaam.

Bij de uittocht zorgde de route opnieuw voor opstoppingen, maar beduidend minder dan op de heenreis. Deels kan dat komen omdat de MotoGP eerder verreden werd omdat de Formule 1 normaliter rond dezelfde tijd verreden zou worden.

Foto: TT Circuit

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen