donderdag 28 maart 2024

PREMIER TROPHY MX

Trots terugkijkend op haar 60-jarige geschiedenis van iconische helmen én vanwege een duidelijke vraag in de huidige markt naar Retro en Vintage producten, presenteert Premier Helmets nu opnieuw één van haar langstlopende modellen, de Premier Trophy MX. Niet alleen de designs, maar ook de vorm van de schaal en het interieur doen sterk denken aan de helmen waarmee in de 70-er jaren internationale motorcrossers furore maakten. Natuurlijk voldoet de Premier Trophy MX lijn aan alle veiligheidseisen van vandaag de dag.

De buitenschaal word in een mal gevormd door gebruik te maken van DCA Fiber, een composiet samengesteld uit carbon-, dyneema-, en aramidevezels, gemixt met een epoxyhars. Deze mix van lichte vezels garandeert de sterke, maar comfortabele structuur van de Premier Trophy MX.

De binnenschaal bestaat uit diverse hoogwaardige EP’s (expanded polystyrene) met verschillende dichtheden, om optimale absorptie van een eventuele impact te garanderen.

Bovenop de schaal van de Premier Trophy MX zijn drie stevige drukknopen bevestigd waarmee de meegeleverde klassieke zonneklep bevestigd kan worden, die de helm zijn autenthieke off-road uitstraling geeft. Ook kan op deze drukknopen eventueel een helder of donker vizier bevestigd worden (separaat verkrijgbaar).

De binnenvoering van de Premier Trophy MX is geheel in Retro-stijl afgewerkt met rood of zwart leer, die de helm een luxe uitstraling geeft. Het textiel dat voor de binnenvoering gebruikt is gemaakt van anti-allergeen material, dat makkelijk te reinigen is. Ook de wangkussens zijn in leer uitgevoerd, en de kinband heeft een zogenaamde Dubbel D – bevestiging. Net als de andere modellen van Premier Helmets is ook de Trophy MX gehomologeerd volgens de ECE 22-05 normering. De maatvoering loopt van XS t/m XL.

De Premier Trophy MX is o.a. verkrijgbaar in een speciaal customdesign uitgevoerd in zilverkleur, die de helm een subtiele glans geeft en op geen enkele caféracer zou misstaan . Deze NX Silver Chromed uitvoering kost € 369,-. Een andere technische innovatie in de 2017 collectie van Premier Helmets is het zogenaamde “Based Chrome painting”, die het mogelijk maakt helmschalen in grotere aantallen zilverchroom te verven. Designs met deze zilverchroom basiskleur kosten € 399,-. De Trophy MX is ook verkrijgbaar in Multicolor designs voor € 339,- en in Monocolor designs voor €319,-. Alle prijzen incl. BTW. 

Kijk voor meer informatie op www.grandcanyonbike.eu

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen