dinsdag 16 april 2024

Pootjes is Europees kampioen

Hij kan waarschijnlijk zijn geluk niet op. De veertienjarige Davy Pootjes tekende onlangs een fabriekscontract met KTM en treedt daarmee in de voetsporen van Jeffrey Herlings. En of dat nog niet genoeg was, liet de inwoner van Ammerzoden afgelopen weekend gelijk zien dat KTM slim is geweest om hem te contracteren. Pootjes werd op het Engelse zand van Matterley Basin namelijk Europees kampioen in de 85 cc.

Op vrijdag won hij al de eerste race en in manche twee hoefde hij alleen Conrad Mewse voor te laten gaan. Ook hierin kan een vergelijking getrokken worden met Herlings. In 2008 won de huidige leider in de GP MX2-stand namelijk het EK in de 85 cc-klasse.

Foto: KTM Images
 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen