vrijdag 19 april 2024

Pedercini’s nieuwe aanwinst komt uit Qatar

De sympathieke Lucio Pedercini heeft zijn team compleet voor 2016 en zijn rijdersduo is opvallend genoeg aangevuld door de komst van Saeed Al Sulaiti. De 30-jarige coureur uit Qatar maakt zijn debuut in het Superbike WK en is de eerste full-time WK Superbike-rijder uit Qatar.

Al Sulaiti wordt gesteund door de Qatari motorsportbond QMMF, wat inhoudt dat het Italiaanse Kawasaki-team in ieder geval wat minder zorgen heeft op financieel gebied. Geen vervelend nieuws, want Pedercini heeft een reputatie hoog te houden, dat hij met zijn privateerploeg sinds de oprichting als 500cc GP-team in 1993 geen race heeft hoeven missen. In het WK Superbike is dit een uniek record.

Van het najaar sprak onze WK Superbike-redacteur Marien Cahuzak Lucio Pedercini nog, en toen sprak de Italiaan over de financieel zware last het team met de kop boven water te houden. Ga maar na dat Team Pedercini Racing verleden jaar bestond uit slechts vier man full-time personeel, die Superbike-rijders David Salom en Christophe Ponsson begeleidden. De rest van het team bestond uit semi-vrijwilligers. 

Met de komst van Al Sulaiti zal Pedercini dan ook niet alleen hopen op sportief succes, maar ook dat het financieel wat meer voor de wind gaat. Geld maakt misschien niet gelukkig, maar financiele zekerheid is wel zo fijn.

Pedercini kon 7 december jongstleden tweevoudig Stock 1000-kampioen Sylvain Barrier al bekend maken.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen