Op pad naar de Noordkaap met Honda Adventure Roads

Door Nick in Nieuws, woensdag 21 Jun 2017 16:06
Acht dagen, veertig rijders, 3570 kilometer; wauw! Honda Adventure Roads 2017

Als Honda met de CRF1000L Africa Twin ergens op kan bouwen, dan is het zeker wel zijn avontuurlijke geschiedenis. Om te benadruk hoe avontuurlijk hebben ze de Adventure Roads-tocht naar de Noordkaap in het leven geroepen.

Honda gaat met verschillende media van over de hele wereld, met een groep van in totaal veertig rijders in iets meer dan een week op pad van Oslo naar de Noordkaap. Tussen daar en het eindpunt liggen acht etappes met lengtes variërend van 557 tot 309 kilometer, met een grote verscheidenheid in wegen, terrein en uitzicht. Overigens moge het duidelijk zijn dat asfalt niet per se de ondergrond des voorkeurs is; liefst 2995 van de 3570 kilometer wordt gereden vanaf een roadbook!

Volgens Honda is de Africa Twin - ondanks dat het zijn naam leent van een continent dat in niets lijkt op het Noorse landschap - hier perfect voor geschikt. Zeker dankzij de DCT en de G-modus - de stand waarin het DCT je het scherpst van de snede geeft wat schakelen betreft.

Het plan
Het veertigkoppige team zal tijdens de gehele reis te volgen zijn via livestreams op Facebook en de site van Honda. Om je vraag te beantwoorden, wat jou dit moet boeien; behalve de waanzinnige beelden en avonturen - die je dus nagenoeg kunt beleven alsof je erbij bent - worden de deelnemers ook vergezeld door twee helden van het betere offroad-werk. Zeggen Kevin Benavides en Paolo Goncalves je iets? HRC Dakar Rally-cracks van de bovenste plank dus!

Op de speciale Adventure Roads-pagina vind je alle routeinformatie terug. Zondag 25 juni aanstaande vertrekt de avontuurlijke tocht noordwaarts vanuit de Noorse hoofdstad.

Foto's: Honda

 

Motorbase

2016 Honda CRF1000L Africa Twin
Honda CRF1000L Africa Twin
Cilinderinhoud 998 cc
Vermogen 93,90 pk
bouwjaar 2017
Tags:

Gerelateerde artikelen