Op avontuur met Oranje Trophy

Door Redactie in Tourisme, dinsdag 03 Dec 2013 13:12
Unieke reis! Meld je aan. Oranje Trophy

Combineer het motoravontuur van je leven met het WK Voetbal in Brazilië door je aan te melden voor onze geweldige lezersreis in samenwerking met Oranje Trophy. Een reis van 25.000 kilometer door veertien landen die finisht bij het Nederlands elftal op het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië.

De Oranje Trophy vertrekt op 27 maart 2014 vanaf het zuidelijkste puntje van Manhattan in New York en jij kunt daar bij zijn. De eerste stop is Washington. Vanaf hier voert de route dwars door de Verenigde Staten naar de westkust. Via het huis van Elvis in Graceland, Texaanse steaks, Route 66, het land van de Navajo Indianen en de Grand Canyon rijden we het licht tegemoet, de Las Vegas Strip. 

Dat dit een reis van uitersten is, wordt onderstreept wanneer we de heetste plek op aarde passeren: Death Valley. De granieten bergwanden van Yosemite National Park begeleiden ons verder tot we over de Golden Gatebrug van San Francisco bij de westkust uitkomen. Afzakkend naar het zuiden op de Pacific Coast Highway doemt het woord Hollywood aan de horizon op en vormt het decor voor onze laatste stopplaats in de Verenigde Staten, Los Angeles. 

Vanaf dan wanen we ons als gringo in Midden-Amerika. Engels wordt als voertaal verruild voor Spaans als we de woestijn van het Mexicaanse Baja California doorkruisen en stoffige zandwegen worden omzoomd door metershoge cactussen. Een andere belangrijke plant in Mexico is de blauwe agave, waarvan het sap in het gebied Santiago de Tequila wordt verwerkt tot de gelijknamige drank. Met een sombrero die ons tegen de zon beschermt steken we via de kust van de Golf van Mexico door naar Cancun, maar niet zonder te hebben gestopt bij een van de belangrijkste steden van de Maya-cultuur, Chichén Itzá.

Via Belize, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica en Panama slingeren we ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Caribische Zee richting Zuid-Amerika. Deze landen bieden een aaneenschakeling aan hoogtepunten van Maya-nederzettingen, (actieve) vulkanen, regenwouden, indrukwekkende koloniale steden, kleurrijke en weelderige flora en fauna, tot Bountystranden, lokaal gestookte rum en gedraaide sigaren, de beste golven en mooiste koraalriffen.

Per boot steken over van Panama naar Colombia, gelokt door de rijke aroma’s van de Coffee Triangle. De aarde geeft z’n rijkdommen, de bevolking de gastvrijheid. Als we naar beneden afzakken beginnen we ook de hoogte in te gaan, zo passeren we op 2483 meter hoogte de mitad del mundo, de evenaar, in Ecuador. Na een bezoek aan de Isla de la Plata, ook wel de Kleine Galapagos genoemd, laten we Ecuador achter ons om de reis te vervolgen door Peru. 

Langs hoogtepunten als de onverklaarbare Nazca-lijnen en de Incacitadel Machu Picchu rijden we langs het Titicacameer op de altiplano met een hoogte van bijna 4000 meter Bolivia binnen. Op weg naar Paraguay is het mogelijk de beruchte Yungasweg te nemen. Als we het niemandsland tussen Bolivia en Paraguay succesvol hebben doorkruist, wordt het afzien beloond met een aanzien van de Iguazuwatervallen op de grens van Argentinië en Brazilië. 

Brazilië, o País do Futebol, het land van voetbal. Voetbal is de grootste sport van Brazilië, het enige land dat zich al vijf keer tot wereldkampioen wist te kronen, en nauw verweven in de cultuur. En zo komen we na 25.000 kilometer vanuit São Paulo Rio de Janeiro binnen rijden in een zee van enthousiasme en voetbalgekte, klaar voor de eerste wedstrijd van Oranje.

WAT KOST HET?
Je hebt twee opties. Je kunt kiezen voor de complete 80 dagen durende reis van New York naar Rio voor € 8900. Of je sluit je aan voor ‘de tweede helft’, een maand lang avontuur in Zuid-Amerika met finish op het WK, van Cartagena (Colombia) naar Rio voor € 4400. Heb je een MOTO73- of MOTOR Magazine-Voordeelpas, krijg je respectievelijk 75 en 50 euro korting. Heb je alvast wat zakgeld om de Oranje-overwinningen te vieren… 

Het reispakket is inclusief alle overnachtingen tijdens de Oranje Trophy; medische begeleiding; technische begeleiding; organisatieteams; voorlichting EHBO; uitgebreide technische keuring voertuig; routeboek; verblijf op de Oranjecamping van het WK voetbal; evenementen in aanloop naar de start; startevent Olympisch Stadion, Amsterdam; vertrek uit New York of Cartegena; aankomstevenement WK voetbal Brazilië; motorverscheping Rotterdam - New York of Cartegena; motorverscheping Panama - Colombia (bij gehele reis); motorverscheping Brazilië - Rotterdam; vliegticket Panama - Colombia (bij gehele reis); Oranje Trophy-motorstickers; Oranje Trophy-trui; online Communitypagina; teampagina op www.oranjetrophy.nl.

Meer weten?
Ga dan nu naar www.oranjetrophy.nl/2014/mee en meld je aan voor meer informatie. Vergeet hierbij niet te vermelden dat je ons op deze website hebt gevonden. 

Gerelateerde artikelen