donderdag 25 april 2024

Ook 130 km/u op A2

Volgend jaar wordt er (eindelijk) 130 km/u toegestaan op de A2. Eerst moet er groot onderhoud worden gepleegd, aldus Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur). Zij gaf dit antwoord op Kamervragen woensdag. Wie wel eens op de A2 rijdt, weet dat je behoorlijk je best moet doen om de maximumsnelheid van 100 km/u aan te houden. ‘Even snel erlangs’ met de motor zat er niet in. De A2 was dan ook ‘berucht’ als het ging om het krijgen van een boete.

Het wachten is eerst op het aanleggen van ‘extra stil asfalt’. Dit zou op vier van de vijf rijbanen komen om de grootste hinder voor deze maximumsnelheid weg te nemen. Nu mag alleen 130 worden gereden op bepaalde gedeeltes en tijdens bepaalde tijden (in de nacht). De minister wacht met het aankondiging van deze snelheidsverhoging niet op het bezwaar dat gemeenten aantekenden tegen het rijden van 130 km/u in de nacht.

Foto: Google

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen